Piatra Neamt
In Moldova se gaseste un mic coltisor de Rai cu aproximativ 125 000 de locuitori: Piatra Neamt. Se spune ca verile sunt scurte ,racoroase si placute , toamnele lungi, iar iernile nu foarte grele. Este o localitate ce poate oferi multe lucruri interesante de vazut:

-prima oprire Muntele Cozla

-apoi e musai sa vizitati Sinagoga de lemn si Muzeul de arta neolitica Cucuteni

-si trebuie neaparat sa va opriti la Curtea Domneasca a lui Stefan cel Mare


Muntele Cozla este unul dintre cele mai importante obiective turistice, caci la poalele sale se afla Gradina Zoologica si Parcul Orasenesc – este un minunat monument al naturii in care pot fi admirate nenumarate specii de flori si copaci batrani. De-a lungul unui drum serpuit se poate admira priveliste din locuri special amenajate.
Sinagoga de lemn se afla in apropierea liceului Petru Rares , foarte aproape de biserica Sfantul Ioan. Muzelu de Arta neolitica este unic in Europa si printre cele mai importante in Romania. Acolo putem vedea in jur de 300 de piese din cadrul Culturilor Precucuteni-Cucuteni incluse in categoria tezaur al patrimoniului national.

Curtea Domneasca face parte , de fapt, dintr-un ansamblu arhitectural format din Biserica Sf Ioan si Turnul Clopotnita si este situat in centrul orasului. Perioada constructiei se intinde intre anii 1468-1475 , ctitorita de insusi Domnitorul Moldovei. S-au pastrat o parte din pivnitele domnesti si acolo se afla in prezent o mica expozitie. Biserica este caracteristica stilului arhitectural al acelor meleaguri. Calatorie placuta!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *