Cum sa faci curatenie cu o aplicatie: LET’S DO IT

De curand am fost extrem de incantata sa o gasesc aplicatie care ne ajuta sa solutionam diverse probleme de care ne lovim destul de des: gunoi aruncat unde nu trebuie, vandalism, gropi în carosabil, etc. Este vorba de aplicatia celor de la LET’S DO IT, ROMANIA! Sa va spun cateva cuvinte despre acest proiect:
– a debutat in urma cu 5 ani, avand o initiativa minunata: curatenie in toata tara intr-o singura zi.
– se intampla in fiecare an
– in cifre el a insemnat: 1.000.000 de voluntari implicati in curatenie, 2500 de voluntari implicati in echipele de organizare, 22.500 tone de deseuri stranse, 2.200.000 de saci de deseuri stranse
– are 10 premii si distinctii obtinute

Si povestea LDIR a prins viata tare frumos: ” În Romania, totul a început cu filmuletul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmulețul, despre cum au reușit estonienii să pună în practică aceasta acțiune, a fost o adevărată sursă de inspirație și a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuții și întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: “oare s-ar putea așa ceva și in România?”. Liana Buzea, președintele Asociației EcoAssist, a fost cea care a decis sa realizeze proiectul și în țara noastră. Așa a început totul!” Informatii detaliate gasiti pe site-ul lor : LET’S DO IT, ROMANIA! Iar pagina de facebook va poate tine la curent cu noutatile

2015-10-12 19.38.10

Acum, revenind la ce va spuneam mai devreme: omuletii astia au scos o aplicatie. E foarte usor de folosit si extrem de utila. Puteti sa va faceti cont sau sa va logati cu cel de facebook si apoi sa semnalati gramezile de gunoi oriunde la gasiti. Aceasta plangere va fi primita si verificata de catre un supervizor si apoi trimisa catre autoritati. Veti primi un raspuns in maxim 30 de zile, de la data plangerii, pe mail si pe aplicatie.

Eu am primit follow up foarte rapid si problema s-a rezolvat in mai putin de o luna.
Si iata cum se poate solutiona o situatie de genul asta chiar daca nu aveti timp, energie sau dorinta de a strange cu propia mana. Curatenie cu ajutorul unei aplicatii: modern si util.Va invit sa o testati, sa va bucurati de ea. Oricine o poate folosi. Cu o poza si o mica descriere a locului respectiv, putem face o diferenta in bine :). Mai jos atasez pasii necesari semnalarii unei astfel de situatie ( de altfel programelul este foarte usor de folosit, chiar de la inceput conducandu-va la un tur al lui, lucru care mi-a placut foarte mult).

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

One Comment

  1. Pingback: 24 septembrie curatenie in toata tara! Let’s Do It, Romania – korydeea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *