Cum m-am lasat de fumat

Am fumat 15 ani. Cam de toate: Pall Mall Kent, Viceroy si altele de care nu imi mai amintesc acum. Am ajuns de la “cum poate cineva sa fumeze? Miroase scarbos” pana la cateva pachete pe zi pentru că “imi place sa fumez, ma linisteste etc”.

Pe parcursul anilor am tot incercat sa ma las, pentru ca eram constienta de toate efectele sale negative, dar deep down inside nu imi doream. Am incercat de multe ori prin metoda vointei: “gata, de azi nu mai fumez”, am aruncat tigarile, dar vointa mea tinea prea putin si mereu incercam “doar” o tigara, ca pana la urma sa ajung iar la pachet.

Anul asta fac 4 ani de cand m-am lasat de tigari. Ajunsese sa nu mai imi placa: ma dureau dintii de la fumat, aveam gatul mereu inflamat, seara ma sufoca mirosul ala greu din haine si par, nu mai aveam pofta de mancare si, ce ma frustra cel mai rau e ca nu mai simteam mirosurile. Ala a fost momentul decisiv: am mai incercat odata si de data asta am reusit.

Ce m-am ajutat pe mine si pe prietenul meu a fost o carte: “In sfarsit nefumător” de Allen Carr, care a trecut de la 100 de tigari pe zi la zero. Metoda lui se numeste metoda usoara si este o carte foarte interesanta. Bine, o parte din lucrurile pe care le-am aflat din carte le stiam, o parte am descoperit-o si am asimilat cu bratele deschise demontarea miturilor din categoria: fumez pentru ca sunt plictisita, pentru ca sunt stresata, pentru ca sarbatoresc.  Da, e o carte care vrea sa te influenteze, iar eu m-am lasat cu drag “spalata pe creier” sau, asa cum mi-au zis unii “prostita” pentru ca, in cazul asta nu am vrut sa fiu “desteapta” si sa refuz sa las cartea sa lucreze. Recomand audiobook, are un efect mai puternic. Mi-a fost mult mai usor datorita faptului ca si iubitul s-a lasat odata cu mine. A fost usor de ascultat pentru ca mi-a permis sa fumez pana la finalul ei. Iar apoi, că incheiere are cateva instructiuni usoare de urmat. Ca orice dependenta (pentru ca nicotina este un drog si provoaca dependenta), am avut si o perioada nu foarte usoara in care am fost iritata si mergeam in urma oamenilor care fumau ca inhalez 😆😆, dar incet incet am trecut si de asta. Nu mi-a fost deloc atat de greu, ca in alte dati, ci mult, mult mai usor.

Cum ziceam, in curand facem 4 ani de cand nu mai fumam. 4 ani de cand miros a parfum, nu a tutun, 4 ani de cand pot sa simt un buchet de flori de la distanta, 4 ani de cand mi-a revenit pofta de mancare. Si stiu ca “inca o tigara” nu este o optiune. Sunt in fiecare zi bucuroasa și recunoscatoare ca m-am lasat de fumat: in sfarsit nefumătoare! 😊 Stiu ca nu la toata lumea functioneaza aceleasi metode, asa ca respect orice merge. Si chiar va astept cu povestea voastra aici in comentarii.

in-sfarsit-nefumator-metoda-usoara-a-lui-allen-carr

Sursa foto elefant.ro

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *