Plimbarea pe elefanti

maxresdefault

In ultima vreme calatoriile in Asia au devenit mai accesibile si atractiile turistice de acolo mult mai populare. Una din acestea este plimbarea pe elefant. Lucru pe care eu l-am refuzat cand am fost in Tailanda pentru ca nu am vrut sa sustin ceva care chinuie animalele.

De ce zic asta? Pentru ca elefantul, dupa cum bine se stie, este un animal salbatic, a carui natura nu este sa il duca pe om in spate o zi intreaga, prin soare. El este antrenat sa faca asta, iar antrenamentul nu este deloc bland. El este luat de mic de la masa sa, pus intr-o cusca, legat si batut pentru a fi docil si a invata rutina necesara ducerii unui om in spate. Devin nefeiriciti si stresați. Faptul ca un elefant de misca dintr-o parte in alta, nu însemna ca danseaza sau de simte bine, ci ca este stresat și anxios.

Din pacate numărul elefantilor care trec prin asemenea tratament barbar este in crestere, odata cu inmultirea numarului de turisti care participa la astfel de “distractii”. Partea buna este ca oamenii incep sa afle si sa constientizeze ca aceste animale sunt chinuite și refuza sa mai sustina astfel de practici. Chiar si Trip Advisor refuza sa mai puna in vânzare bilete pentru elefant tracking. Daca totusi doriti sa vedeti elefanti up close and personal, atunci o alternativa faina ar fi sa va duceti la sanctuarele elefantilor salvati si sa ii ajutati sa continue munca minunata pe care o fac. Enjoy! 🐘🌳


 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *