Confesiuni despre stil de viata fara plastic

Dupa cum cred ca stiti deja, sunt iremediabil indragostita de pomi inalti, fosnitori, cu coroana mare cat roata carului, de iarba inalta prin care sa ma plimb desculta si aer proaspat. Din pacate ma intristeaza mult sa vad cate un ambalaj de plastic printr-un copac, cate un PET printr-un rau, sau o punga in capul vreunei pasari care nu stie si nu poate cum sa scape de ea.

Asa ca proiectul  Iulie fara plastic (avem si pagina de facebook cu acelasi nume), inspirat de cel international Plastic free July, mi se pare un inceput perfect pentru a face mici schimbari in stilul de viata, pentru a constientiza consumul excesiv de plastic asupra sanatatii si asupra minunatei planete albastre, pe care ar trebui sa o lasam tot asa copiiilor nostri. Iulie fara plastic este deja in desfasurare, si a fost deschis de doua instalatii interactive care se gasesc la biblioteca Ion Creanga: cat plastic consuma un om cu un stil de viata obisnuit la birou versu cat plastic/ deseuri am consumat/facut eu intr-o luna, la birou, traind un stil de viata low waste si biblioteca Emil Garleanu care va asteapta cu bratele deschise si o perdeluta din parti de sticle de plastic, pictate frumos de copii. Click aici (pe verde) pentru poze.

Si, fiindca tot am participat cu deseul produs de mine la instalatie de la biblioteca Ion Creanga, am fost invitata sa spun mai multe despre stilul meu de viata luni, 10.07.2017, ora 15.00, la aceeasi biblioteca. Va astept cu drag si multe emotii sa va povestesc despre stilul in care imi fac cumparaturile, despre cum ocolesc ambalajele de plastic din produsele folosite in igiena personala, ce fac daca ma pocneste setea pe drum sau daca vreau o cafea to go. Spoiler alert: voi dezvalui si doua retete DIY de cosmetica naturala, foarte usor de facut si care la mine si la prietenul meu functioneaza de minune!

Iar mai jos va las programul pe intreaga luna iulie, in care avem o multime de ateliere pentru cei mici si mari, discutii si demonstatii despre cosmetica naturala, slow fashion, permacultura la un picnic si multe altele. Invitati speciali: Herbaris, Uleiosul, Gabi Urda. Si vreau sa multumesc colectivului minunat care s-a strans in jurul acestui proiect, oameni faini si creativi care mi-au facut un vis sa devina realitate: un Plastic free July in Bucuresti!

Dragii mei, va astept cu bratele deschise sa stam la un ceai si sa povestim, sa ne impartasim experiente si sa ne balbaim….bine, mai mult eu. Evenimentul il gasiti aici (click pe verde)

19731978_817767785066889_3983154939245955242_n

gunoiul facut de un low waste-er in luna iunie la birou

19873869_1400711753317807_1203040437_n

programul pentru intreaga luna #iuliefaraplastic

Facebook Comments

One Comment

  1. Pingback: Cumparaturi neambalate – korydeea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *