Iulie fara plastic in forta!

Daca este primul iulie fara plastic la care participati, atunci e posibil sa fiti un pic dezorientati asa ca iata cateva idei:

– cumparaturile fara plastic se fac mult mai usor in piata unde puteti sa puneti in ce sacosa textila sau casoleta vreti

cof
Limonada fara pai de plastic 🌲

– tot in diverse piete se pot gasi si condimente la vrac, chia, sucuri naturale in sticla (Oborul e Raiul, dar gasiti si prin alte piete)

– iar daca piata nu va e la indemana, din Mega Image fructele si legumele neambalate se pot pune in orice punga aveti: textila, una de plastic pe care deja o aveati de acasa. Se poate lua fara probleme mancare gatita in casoleta adusa de acasa.

– in Kaufland gasiti cate ceva produse la vrac (dar, cel putin in cel de la mine era foarte saraca oferta) si fructe și legume neambalate. Insa Raiul pe pamant din punct de vedere cantitatea si calitatea produselor la vrac e Auchan: au un perete intreg de containere pentru produsele bulk si o insula in mijloc tot cu produse de genul, pe care le puteti lua in pungute de hartie ce se pot refolosi 😳

cof
Insula de produse la vrac din Auchan

– si cea mai simpla actiune este refuzarea paiului de plastic la iesirile in oras. Nu e greu sa fim verzi 🌲

Iar daca vreti sa aflati mai multe, maine, la ora 15:00, la biblioteca Ion Creanga din Bucuresti, va invit sa stam la povesti, intrebari si doua mici retete DIY cu ingrediente la vrac si la sticla.

Apoi seara, de la ora 17:00, la biblioteca Emil Garleanu va fi un debate pe tema asta si niste mini documentare interesante.

cof
Jumatate din peretele de produse la vrac

Pe 11 iulie, incepand cu ora 18:00, la biblioteca Ion Creanga, Uleiosul (pentru detalii click pe verde) va veni sa prezinte proiectul foarte misto pe care il coordoneaza si puteti aduci si ulei uzat pentru reciclare.

cof
Cealalta parte a peretelui de produse la vrac din Auchan. In Kaufland si piete am uitat sa fac poze.

Lucruri interesante toata luna #iuliefaraplastic. Tineti aproape! Si despre cum m-am descurcat anul trecut puteti afla aici si aici (click pe verde)

iulie fara plastic update 7 iulie

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *