Cafea buna la pachet

FB_IMG_1492446692473

Diminetile mele incep cu cafea. O cafea buna si aromata, perfecta pentru a ma scoate din moleseala. De multe ori insa nu am timp sa si o beau acasa, iar cafea la pachet nu mai iau de mult pentru ca paharele sunt ori din plastic ori din carton, dar dublate cu o foita de plastic pemtru a preveni scurgerea lichidului. Iar acestea din urma nu pot fi reciclate.

Cand am descoperit cana de cafea to go din DM-ul de la Afi Palace, am fost mega fericita. In primul rand ambalata in carton, este foarte frumoasa si durabila. Facuta din bambus, biodegradabila, fara Bisfenol A, fara ftalati si petrochimice. Fibrele din bambus sunt sterile, organice si naturale, combinate cu faina de porumb si rasina din aminoacii. Capacul si mansonul sunt din silicon reciclabil. Cana se spala manual sau la masina de spalat pe raftul de sus (mansonul si capacul de silicon se spala doar manual) si e bine sa fie spalata promt pentru ca interiorul sa nu se coloreze. A mea s-a colorat un pic, dar nu ma deranjeaza. Tot de pe pachet am avut confirmarea ca este biodegradabila: se zdrobeste si se scufunda in apa clocotita apoi se lasa in compost organic si dureaza intre 1 an si 2 pentru o descompunere totala.

Cu cana asta minune am baut cafea de acasa, am luat cafea de la 5 to go fara nicio problema, ba chiar uneori am primit si extra 😊; am dat o tura pe la Starbucks in doua locatii diferite si am baut o cafea minunata; la festivalul Femei pe Matasari am baut o socata divina tot din cana asta. In general oamenii sunt draguti cand sunt rugati frumos si, unii, chiar au fost curiosi de ce vreau in ea, asa ca am apucat sa le spun cate un pic si despre motivele din spatele gestului. Oameni deschisi si simpatici care au inteles despre ce vorbesc. 🙂

cof

In general cand plec de acasa, bag si cana in traista, sau o tin in mana daca are continut (sa nu se verse in geanta) si cand sunt in oras sau la un festival sau pe alte coclauri si poftesc limonada, ceai, cafea, chiar si bere. Pana acum nu am intampinat rezistanta la rugamintea mea, poate doar mirare uneori. Si nici nu prevad sa se intample asta in viitor.

Cana se gaseste in toate Auchan-urile si DM-urile in care am fost, pretul variind in functie de zona sau numarul de cani pe care il au pe stoc. Vine intr-o gramada de modele si culori si mai e si varianta de portelan, care, insa, e mai grea si nu o recomand pentru plecari. Enjoy the coffee!

received_10211970211804849

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *