Demachiere cu ulei

Dupa ce am inceput sa traiesc un stil de viata low waste/ zero waste (adica incerc sa poduc cat mai putine deseuri), am cautat alternative pentru majoritatea lucrurilor din viata mea. Alternative mai sanatoase si pentru mine si pentru mediu: ingrediente naturale, netestate pe animale, ambalate in sticla, hartie sau aluminiu (nu in plastic, pentru ca acesta se descompune in mii de ani in natura, poluand solul, apele si punand in pericol sanatatea animalelor), ambalaje pe care puteam sa le refolosesc sau care se reciclau mult mai usor si de mai multe ori (spre deosebire de plastic).

Asa ca am aflat din diverse surse de demachierea cu ulei. Tehnica e foarte simpla: se pun cateva picaturi in palma, se maseaza fata usor, inclusiv ochii. Apoi se ia o carpa curata de bumbac sau un prosop curat, se uda cu apa calda si se sterge usor fata pana ramane curata si hidratata.

Eu am incercat mai multe uleiuri: primul a fost cel de cocos. De care am fost incantata o perioada, pana am vazut ca a inceput sa imi infunde porii, desi la unele persoane a mers de minune acest ulei. Prin urmare l-am schimbat si am trecut la cel de masline. Da, de masline, presat la rece. Mi-a fost foarte ok cu el, nu a infundat porii, nu am avut nicio neplacere cu el, ba chiar tenul meu era catifelat si curat.  Ultimul pe care l-am incercat, a fost cel de migdale dulci. L-am gasit la un plafar in sticla din sticla, cu tot cu pompita. Initial l-am luat pentru a face parfum natural cu ajutorul lui, insa am inceput sa îl folosesc si pe fata. Iar daca aveti tenul gras, recomand uleiul de jojoba, indicat in astfel de cazuri. Testat pe cineva din familie cu astfel de ten. Rezultate foarte bune.

Metoda  e aceeasi de mai sus, numai ca, in loc de prosop de bumbac, mi-am macelarit un tricou spalat, pe care nu il mai purtam (atentie sa nu fie din sintetic). Pielea mea arata tare fain: e hidratata și catifelata – eu avand un ten foarte uscat. Machiajul este bine dat jos, chiar si un rimel waterproof am reusit sa “omor” cu aceasta metoda, nu raman urme, nu ma ustura ochii (desi sunt extrem de sensibili). Si daca nu va place cum miroase uleiul sau vreti sa miroasa frumos, puteti adauga o picătura sau doua de ulei esential de lavanda, foarte bun si el pentru ten.  V-am convins? 😊🌲

Woman pouring oil from bottle onto palm
Sursa foto
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *