Pisici low waste: asternut ecologic

cof

Am tot incercat diverse tipuri de nisip pentru pisici care sa fie sanatos pentru ele si ok si pentru mediu. Cele care erau ambalate in hartie (yay pentru mediu), erau asa proaste din punct de vedere al calitatii, incat se faceau beton in litiera dupa utilizare si nu puteau aruncate in toaleta pentru ca se infunda, asa ca foloseam o gramada de pungi de plastic pentru a le arunca pe ghena, caci alta solutie nu am gasit. Silicatul venea ambalat in plastic, facea mult praf cand era folosit de pisici, ceea ce nu era deloc sanatos pentru ele.

Hm…cum sa impac eu sanatatea motanoilor cu principiile mele low waste? Tot cautand solutii am dat intr-un magazin cu produse pentru animale de asternutul natural pentru litiera Pinokio de la Comfy Pet (suna funny, dar asa s-au gandit sa il boteze, probabil au fost fani ai desenului in copilarie 😀).

Asternutul e 100% natural, biodegradabil, culoare naturala, fara inalbitor. Este format din peleti mici si moi de pin si molid. Nu ridica praf, iar pe masura ce este utilizat, se faramiteaza pana ajunge un fel de nisip fin. Absoarbe bine, iar matele mele sunt incantate de el.

Singurul lui minus e ca vine in punga de plastic. Dar este punga mare, de 7 litri si, dupa curatarea din litiera l-am aruncat direct in toaleta, fara sa am nicio neplacere. Il folosesc cam de juma de an si nu mi s-a infundat deloc. Am considerat o solutie buna low waste pentru ca nu mai folosesc inca o gramada de alte pungi mici de plastic pentru a-l strange si a-l arunca pe ghena. Iar o punga ma tine aproximativ o luna, cu doua pisici mature. Si, la final, o reciclez. Site-ul pe care se gaseste produsul este www.comfypet.pl, dar eu l-am cumparat dintr-un cabinet veterinar.

Voi ce solutii ok pentru animal, dar si pentru natura ati gasit?🌲🐈

timthumb

Facebook Comments

2 Comments

  1. Rocsa

    Da, si eu folosesc peleți de lemn cumparati de la standul materialelor de constructie. Luam inainte din Hornbach 30kg cu 24lei. Ma tine in jur de 5luni un astfel de sac. Intr-adevar nisipul care aglutineaza polueaza f rau.

    • Bună idee sa cumperi peletii de la standul de construcții. Nu m-am gândit 😀. Voi da și eu o tura pe acolo să văd ce găsesc. Mă bucur sa vad că nu sunt singură care nu mai folosește nisip. O seară frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *