DIY: Balsam pentru par uscat

Cum am mai spus aici (click pe verde), de aproape un an de zile am înlocuit samponul lichid, in sticla de plastic, cu cel solid, impachetat  in hartie si ma clatesc cu otet din cidru de mere (pe care l-am gasit in supermarket, la sticla, nu la PET).  E o rutina care functioneaza minunat pentru parul meu, il hraneste – iar eu am un par foarte uscat, il lasa curat si lucios.

Intr-o seara, insa, m-am trezit ca am uitat sa cumpar otetul din cidru de mere, so, what to do, what to do? Aveam niste ulei esential de rozmarin, despre care auzisem numai de bine si l-am luat la incercat. Dupa ce m-am spalat cu samponul solid, am pus intr-o cescuta apa calda si 2-3 picaturi de ulei esential de rozmarin. Apoi am turnat in cap,  incercand sa dau pe tot parul si m-am clatit cu dusul.

Am fost foarte placut surprinsa de rezultat: par imblanzit, hidratat, lucios, frumos mirositor. S-a ondulat de zici ca il facusem cu placa – eu il am ondulat de la natura, dar cand e foarte uscat isi pierde elasticitatea si s-a comportant bine la pieptanat.  Deja sunt la a treia utilizare si sunt mega incantata. Uleiul esential de rozmarin este bun impotriva matretii, hidrateaza parul, intensifica circulatia capilara si ajuta impotriva caderii parului. (Surse articol aici, aici si aici – click pe verde).

Atentie: nu este recomandat femeilor insarcinate! Faceti un mic test de sensibilitate inainte. Si aveti grija daca va spalati inainte de somn, caci poate energiza.

bmd

Facebook Comments

One Comment

  1. Pingback: Rutina mea de ingrijire naturala – korydeea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *