Haine care nu pot fi donate

,

Pana acum am vorbit despre ce poti face cu hainele care nu mai sunt pe gustul nostru sau marimea noastra, dar sunt în stare buna. Click aici, pe verde, pentru detalii.Dar ce facem cu cele care nu pot fi donate: sunt rupte, patate, desirate etc?

Ei bine, daca s-a schimbat anotimpul, am intrat si noi la schimbari de haine si cu ocazia asta am adunat vreo 3 saci de textile care nu puteau fi date nimanui. Dar pe care nici nu voiam sa le arunc la tomberon unde sa polueze (pentru detalii click aici, unde-i verde 😀). Asa ca am cautat alternative tot pe maretul internet si am gasit cateva firme care reciclau textile. Am sunat plina de speranta la o gramada de numere, dar multi mi-au spus ca firma colecteaza doar de la tona in sus si ca nu iau de la persoane fizice. Iar la alte numere ori nu raspundea nimeni, ori nu era numarul bun.

Asa ca m-am gandit sa ii sochez pe cei de la H&M: “Buna ziua, acceptati cumva 3 saci de textile pentru programul de colectare/ reciclare pe care il aveti ?” Mi-au raspuns foarte prompt la mail ca accepta si sunt foarte incantati ca ma intereseaza programul lor, iar pentru fiecare sac/punga, primesc un voucher de 5 lei.

Insa nu aveam cum sa duc sacii la H&M, asa ca am scurmat dupa alta alternativa. Si am apelat iar la URBAN. Am vorbit cu ei pe messengerul de la facebook si le-am explicat situatia. Mi-au spus ca pot ridica si textile care nu mai pot fi donate si ca le duc la o fabrica de ciment unde vor fi folosite ca si combustibil. Procedura era la fel ca pentru moloz: trebuia sa trec pe la ei, sa cumpar sacii specifici. Apoi sunam si veneau sa ii ridice. Am ales varianta asta si a mers de minune. Un singur sfat: aveti grija unde lasati sacii, daca puteti sa ii legati la gura e bine, sau sa stati pana vine masina si mai bine, caci ai mei au fost vandalizati si a trebuit sa stau sa bag iar textilele imprastiate peste tot. Spor la declutter!

sacilmoloz-720x509

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *