Pisica in sifonier.

Am acasa doi motani culesi de pe strada. Fiecare cu caracterul sau si curiozitati diferite. Unul are pasiunea de a deschide orice usa intalnita in cale, mai ales cea de la sifonier, unde are placerea sa imi dea hainele jos si sa de culcuseasca in locul lor. Iar celuilalt ii plac plimbarile nocturne pe masa si dulapul din bucatarie.

Msooo, what to do, what to do? Am incercat diverse metode, dar cum plecam, repetau figura. Asa ca mi-am amintit ca pisicile nu suporta parfumurile puternice și anumite mirosuri. Asa ca am luat o sticluta de ulei esential de portocale, stiam ca ambii blanosi detesta asta. Am pus o picatura pe usa de la sifonier, jos, unde ajungea motanoiul – pe care, ironic, il cheama Portocala. Apoi am mai pus doua picaturi pe masa, una pe scaun si le-am imprastiat bine pe toata suprafata. Si a functionat: au venit, au mirosit si au plecat oripilati. Sigur, trebuie reaplicat zilnic, dar la un moment dat seama vor dezobisnui de obiceiurile astea “minunate”.

Sugerez insa sa incercati aceasta metoda atunci cand sunteti acasa pentru a supraveghea situatia: e foarte important ca pisica sa nu linga uleiul esential, desi nu sunt amatoare in general, dar mai bine va convingeti singuri. Daca se intampla asta, fuga cu ea la veterinar. Nu puneti mai mult de o picatura sau doua, este suficient doar atat. Eu am pus si pe ghivece (dar nu pe plante sau in ghivece) si au uitat de placerea gradinaritului. 😂

bmd

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *