Atena și minunile sale

Tot din ciclul toamna in Grecia face parte si articolul acesta despre Atena. Dupa ce am venit din Lefkada (articolul despre minunata insula in gasiti aici click pe verde), ne-am oprit aici cateva zile si ne-am delectat cu minunile sale. Am umblat mult, dar mi-a placut teribil.

Atena este mai agitata, mai vie. Si mi se pare ca e pentru toate gusturile. In primul rand e mai ieftina decat Lefkada, comparatie facuta si in supermarketuri si in taverne.

Cele cateva zile pe care le-am petrecut in frumoasa Atena nu au fost de ajuns sa exploram tot ce are orasul, dar am reusit sa vedem Gradinile Nationale (pfii, ce picnic as fi tras acolo)

, am vizitat Templul lui Zeus, Templul lui Hephaistos, Acropole (cu anticul teatru al lui Dionysos, arcul lui Hadrian (la care am cascat gura, dar am uitat sa ii fac poze). Acolo, in Acropolis m-as fi mutat permanent, instalam un wi-fi si nu mai plecam…hehe. Iar la poalele dealului am gasit un cartier tare frumos, care ascunde o straduta plina de cafenele, taverne si magazine de suveniruri, unde era sa ramanem fara toti banii, noroc ca ne-am oprit la timp.

Va las cateva poze si un mic videoclip, din pacate tot cam cuprins de friguri ca batea un vant pe acolo, de era cat pe ce sa imi zboare telefonul din mana si sufletul din mine. All in all, tare frumoasa Atena. Perfecta pentru un city break sau pentru un concediu mai lung de atat. Remediu bun anti plictiseala.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *