Deodorant natural DIY

De mai mult de doi ani nu mai folosesc deodorantele conventionale care se gasesc pe piata pentru ca marca preferata era ambalata doar in plastic (la care incerc sa renunt pe cat posibil pentru că polueaza foarte mult), iar cele naturale gasite la plafar si magazine bio nu rezistau la mine mai mult de jumatate de ora.

Asa ca am cautat o reteta pe care pot sa mi-o prepar singura. Si am dat peste videoclipul de mai jos.  Aveti nevoie de cateva ingrediente:

– 1 lingura de ulei de cocos ( se gaseste in borcan de sticla 😊)

–  3 linguri de bicarbonat de sodiu (l-am cumparat la vrac din Auchan)

– 3 linguri de amidon de porumb (tot la vrac, din Auchan)

– 1 lingura de ceara de albine (puteti gasi la apicultori; de gaseste si la plafar dar e impachetata in plastic, cantitativ putin si scumputa)

– 5 picaturi ulei de arbore de ceai (teatree)

– 5 picaturi din alt ulei esential la alegere (pentru parfum)

Mie mi-a tinut foarte bine, desi sunt genul care transpir intens cand ma enervez. Si vara a fost ok, doar ca pe caldurile lui Noe a trebuit sa il mai reaplic o data. Este si foarte spornic, nu se termina repede. Il am de un an si inca nu l-am terminat. Am folosit borcanele pe care deja le aveam la dispozitie = reciclare ad-hoc si un recipient de la un fost deodorant solid. Singura chestie nu foarte minunata la acest deodorant este ca poate da senzatia aia de oparire la subrat. Si e destul de neplacuta. Dar i-am venit de hac aplicand intai niste crema (de orice fel: de maini, de corp, de fata), lasand-o sa intre un pic in piele si apoi aplicand deodorantul.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *