Beneficiile perierii uscate

 In rutina mea naturala ( pe care o gasiti aici) am pomenit de perierea uscata. Asa ca azi vreau sa vorbesc un pic mai mult despre beneficiile acestei practici. So, am citit ca: stimuleaza sistemul limfatic,  reduce celulita, imbunatateste circulatia sangvina si exfoliaza. Si astea sunt doar o parte din beneficiile perierii uscate a corpului. ( Pentru mai multe detalii click aici, aici si aici). Asa ca nu am rezistat sa nu pun si eu in practica asta.

Am pus mana pe peria mea de lemn si am incercat ca la fiecare dus sa fac acest fel de masaj cam un minut, pe toate partile corpului. Am inceput de la picioare pana la gat, usor, in stilul acelor de ceasornic, inclusiv pe partea dorsala 😂, pe burta si piept.

Dupa o saptamana am inceput sa observ imbunatatiri: in primul rand pielea e mult mai catifelata, arata mai bine, mai fina. Apoi zonele in care aveam o oarecare problema cu celulita (caci…job de birou, de unde atata miscare…😌) s-au diminuat vizibil. Ca sa nu mai zic de circulatie, capitol la care am avut mereu probleme, ei bine, circulatia s-a imbunatatit, ceea ce, acum, in sezonul rece, e o adevarata binecuvantare. Si, dupa un astfel de masaj uscat, m-am simtit si mai energica. Singura chestie neobisnuita e ca ma intepa un pic pielea de la periere, dar era ceva mai degraba amuzant, nu deranjant.

Recomand ca un remediu bun impotriva unei circulatii deficitare si pentru o piele catifelata. Voi ati incercat? Ati mai descoperit si alte beneficii? 😳

Facebook Comments

4 Comments

    • Buna, Maria. Eu am gasit la un moment dat la DM. O am de mult. Se mai pot gasi la magazine naturiste. Si daca le mai vad pe undeva, dau de stire. Stiu ca se gasesc si online, doar sa vorbesti cu vanzatorul sa nu o impacheteze in plastic. Uneori sunt draguti si impacheteaza in altceva 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *