Cumparaturi neambalate

Am mai spus cum fac sa ocolesc plasticul de unica folosinta de la magazine: folosind proprii mei saculeti textili (detalii aici, aiciaici, aici si aici). Am fost și la piata si in supermarket cu ei si, in afara de ceva mirari, totul a mers struna. Dar pe langa produsele pe care le pun in saculetii textili, am cateva produse pe care nu le pun in nimic, pentru ca  nu mi se pare ca e necesar si nu am avut nicio problema in a le plati la casa. Caci da, vorbesc de supermarket, fiindca in piata pot sa le iau si in poala, atata timp cat dau banii pe ele 😂.

So, ca sa nu o mai lungesc, am sa dau cateva exemple: bananele – le iau fara sa le mai pun in nimic, iar daca trebuie sa le cantaresc inainte sa le duc la casa de marcat, le cantaresc asa cum sunt si pun eticheta cu pretul direct pe una din ele. Rodiile, avocado si altele de genul asta, care se platesc la bucata. In Mega Image, unde se cantareste la casa, am dus si portocale nepuse in nimic, le-au cantarit vanzatoarele si au fost good to go. Lamaile, portocalele tot la fel; in principiu fructe sau legume a caror coaja nu poate fi mancata. La fel si cu ceapa, daca nu iau multa, sau daca iau o capatana – doua de usturoi.

Fac asta de multa vreme, chiar dinainte sa fac trecerea la saculetii textili, mai ales cand nu imi adusesem destule pungi de acasa (o vreme am utilizat pungile de plastic deja avute) sau cand ma hotaram ad hoc sa iau ceva si nu aveam deloc pungi la mine. Mereu a decurs foarte ok operatiunea “naked” 🤣. De ce am simtit sa fac o astfel de postare, poate la mintea cocosului? Pentru ca am vazut multa lume impachetand produsele de mai sus intr-una sau chiar doua pungi de plastic, fara a fi cu adevarat necesar. O practica inutila, care creeaza multe deseuri si polueaza. Asa ca am vrut sa arat ca exista o alternativa simpla si prietenoasa cu mediul. Si poate face si renuntarea la plasticul de unica folosinta mai usoara. 😊🌲

Facebook Comments

3 Comments

  1. Pingback: Improvizatie zero waste – korydeea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *