Ce am minimalizat?

De multa vreme, aproape un an, am hotarat sa imi simplific viata si sa fac trecerea catre minimalism. Am observat ca nu imi placea sa am grija de multe lucruri, preferam sa fac altceva cu timpul respectiv, ca imi placeau spatiile libere, in care ma puteam misca in voie si nu sa ma simt ingramadita de o multime de posesiuni pe care, de multe ori, nici nu le foloseam.

Asa ca, in loc sa dau banii pe ele, am preferat sa ii strang si sa imi ofer experiente: cursuri, vacante, spectacole si altele de genul asta. In schimb am renuntat sa imi cumpar mereu haine si mi-am alcatuit o garderoba mai mica, dar care se potriveste la orice ocazie, cu haine de calitate (si aici nu ma refer neaparat la cele scumpe, dar despre asta povestesc alta alta data) – chestie care în strainatate se numeste  capsule wardrobe😊.

Am observat ca nu folosesc o tona de farduri, asa ca am oprit doar ce foloseam in mod constant si am investit in calitate (ceea ce pentru mine inseama naturale, in ambalaj sustenabil). Am un sampon solid si un sapun de ciocolata cu care ma spal si imi sunt de ajuns, ba chiar miros atat de bine ca nu le-aș schimba ever. Un detergent natural cu care curat toata casa. Am minimalizat si numarul perechilor de incaltaminte: am sandale, bocanci si cizme care ma tin de ani de zile si imi plac maxim cum arata. Si chiar si in casa preferam look-ul minimalist: fara perdele, covoare si cu foarte putine obiecte de decor.

Principiile pe care merg sunt: sa imi fie dragi, sa arate bine pe mine (haine, incaltaminte), sa fie calitative si sa dureze multi ani. Imi plac toate schimbarile de pana acum, dar cel mai multe beneficii le-am vazut la capsule wardrobe: inainte aveam o tona de haine, dar, de foarte multe ori nu gaseam nimic ok cu care sa ma imbrac in ziua respectiva pentru ca erau cumparate impulsiv, fara sa ma gandesc daca se asorteaza cu ceva ce am deja. Acum, toate lucrurile se potrivesc si le pot combina in o mie de feluri, ceea ce imi face dimineata mult mai usoara. Voi la ce ati putea renunta? 😀

Surse foto: Pinterest

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *