Improvizatie zero waste

Am plecat in graba mare de acasa, pentru a ajunge la timp la serviciu. Si inainte sa ajung la birou am vazut ca am timp sa dau si pe la Mega sa imi cumpar ceva de mancare.

Intru eu in viteza, apuc un cos si incep să ma scotocesc de un saculet textil. Sau macar o sacosa mai mica. Stupoare: uitasem cu desavarsire sa imi iau kitul de saculeti textili și sacosele la mine. Hmmm…. What to do, what to do? Nu puteam sa nu imi iau mancare, pentru că deja muream de foame.

Singura chestie pe care o aveam in geanta era o casoleta de portelan in care avusesem mancare de acasa cu o zi inainte. N-am mai stat pe ganduri si am luat-o din traista si mi-am pus o bucata de pizza de la raionul de patiserie (nu e cea mai sanatoasa alegere, dar pofta era mare). Apoi mi-am spalat pacatele cu un iaurt. Si gata mic dejunul 😊 fara plastic. Altadata, tot în casoleta cu pricina am luat mancare de la raionul cu mancare gatita. Si n-am intampinat deloc probleme la casa.

 

Ce vreau sa spun e ca, se poate si fara plastic, chiar daca nu avem ce ne trebuie la indemana. Numai sa gandim un pic outside the box, sa iesim din tiparele “plasticoase” in care am crescut. Si sa nu ne lasam demoralizate/ti. Putem face si multe cumparaturi “naked” cum am povestit aici (click pe verde). There is always a way. 😊🌲

 

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *