Muzeul George Enescu

 

Daca aveti chef sa iesiti saptamana asta, dar frigul nu va imbie, am o propunere foarte faina: Muzeul George Enescu. 

Am fost prin toamna cu mama si am ramas tare placut impresionate. Sediul central se afla in Palatul Cantacuzino, una din cele mai frumoase cladiri din Bucuresti, o cladire de care m-am indragostit instant. Are o intrare somptuoasa, stil Art Nouveau si a fost cel mai stralucit palat bucurestean.

Iar in spatele palatului este casa memoriala a muzicianului. Pentru ca, desi palatul este absolut superb, maestrul prefera atmosfera intima a casutei mai mici: il inspira si il făcea să se simta un largul lui.

In muzeu puteti vedea expozitii permanente care ilustreaza viata si opera sa, dar si diverse expozitii temporare. Am vazut de la costumele purtate de George Enescu la diverse ocazii, pana la instrumentele care l-au ajutat sa compuna, darurile si onorurile primite. Si cea mai geniala chestie e ca, intr-o anumita camera, am gasit niste ochelari de VR (virtual reality) cu ajutorul carora am putut sa vedem si celelalte case memoriale care i-au apartinut din tara.  Foarte bine realizat acest tur virtual, cu mic ghid inclus.

Iar casa din spatele palatului e atat de intima si interesanta, incat, fara sa vreau, am mers in varful picioarelor, tiptil, pentru ca aveam impresia ca din clipa in clipa voi da peste marele compozitor, stand aplecat asupra vreunei opere. Doamna ghid care ne-a facut turul casei a fost tare amabila si ne-a povestit multe fapte interesante.

E o experienta tare frumoasa. Merita pe deplin. Pretul este adulţi: 6 lei/persoana; pensionari 3 lei/persoana; studentii si elevii au reducere. Mai multe detalii aici – click pe verde. In Bucuresti muzeul se afla pe Calea Victoriei, nr. 141, sector 1, București, 010071

Mobil: +40 747.290.104
Fax: +40 21.312.91.82
E-mail: office@georgeenescu.ro
Web site: www.georgeenescu.ro

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *