Un Popas interesant la Therapy

Maine, 28 ianuarie, intre orele 11:00 si 22:00 la Therapy (strada Sfintii Voievozi, numarul 60, Bucuresti) se intampla prima editie dintr-un targ al afacerilor sociale. Pe scurt mici producatori/ creatori romani care au diverse produse tare interesante, with a twist. Evenimentul il gasiti aiciclick pe verde.

Asa ca ii vom intalni acolo pe:

  • Bio&co (click pe verde), un proiect al asociatiei Ateliere fara frontiere, pentru persoanele dezavantajate in ateliere de economie sociala. Bio&co are ca activitate producerea de legume bio si reducerea risipei si poluarii prin colectarea deseurilor organice alimentare si compostarea lor, transformandu-le in fertilizant pentru agricultura bio.

  • ECO Extract (click pe verde) este o intreprindere sociala care produce uleiuri vegetale presate la rece si uleiuri esentiale din plante aromatice. Creeaza locuri de munca pentru persoanele care provin din grupurile dezavantajate, genereaza surse de venit pentru gospodariile de subzistenta din Videle si zonele limitrofe, acorda sanse egale tuturor persoanelor care vor sa obtina venit. Mai multe detalii aici.

  • Fiuzena Socialis (click pe nume) produce sapunuri naturale, obtinute prin metode la rece ( din ulei de masline extravirgin, ulei de cocos, unt de cacao, unt de shea certificate BIO si ceiuri de musetel, pelin, cafea, fulgi de ovaz, miere, uleiuri esentiale).  Angajatii sunt 85% din categoriile sociale de risc: familii monoparentale, femei in situatii de risc.

  • Atelier Simplus (click pe nume) realizeaza jucarii dupa desenele copiilor, jucarii de serie avand la baza schitele unui designer roman, huse pentru tableta, telefoane si laptopuri. Folosesc doar bumbac și fetru si utilizeaza resturi de materiale textile provenite de la diversi producatori sau ateliere de croitorie.

  • Minunatii de la remesh (click pe nume) vor participa si ei. Produsele lor sunt facute utilizand banerele publicitare si angajeaza femei aflate in dificultate. Pe langa latura eco pe care o au: curatarea mediului de acele banerele care se descompun foarte greu in natura, produsele lor sunt si foarte frumoase

  • Brutaria de Acasa ne asteapta cu paine sanatoasa, bio, proaspata; cei de la Fructos sunt langa cu dulceata naturala, fara zahar

  • Cosanzeana ne asteapta cu mici cufere care contin diverse accesorii necesare pentru a da nastere unui pandantiv sau unei brose unice. Detalii aici (click pe verde)

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *