Farfuriile biodegradabile Biotrem

Sursa foto

Tot vedeam pe net diverse solutii minunate de evitare a plasticului de unica folosinta, numai ca, multe din ele, nu erau valabile la noi in tara. Asa ca, atunci cand am vazut farfuriile biodegradabile din tarate, disponibile si in Romania, am fost super incantata. Si nu m-am putut abtine sa nu aflu mai multe.

Farfuriile de unica folosinta Biotrem sunt realizate din tarate de grau (fara alte adaosuri  sau chimicale) care ajung sa ia forma finala prin presiune ridicata și temperatura mare.  Procesul de productie este patentat de numeroase brevete internationale si a fost inventat de un polonez: domnul Jerzy Wysocki. Fabrica este una moderna, situata intr-o regiune agricola, ecologica, cu acces la materii prime de calitate superioara.

Biotrem produce aproximativ 15 milioane de bucati de farfurii si boluri biodegradabile pe an. Procesul nu necesita cantitati mari de apa, resurse minerale sau compusi chimici. Dintr-o tona de tarate de grau pure, comestibile, se pot produce aproximativ 10.000 de farfurii sau boluri, iar ceea ce mi se pare extraordinar este faptul ca acestea sunt 100% biodegradabile și se pot compostarea in doar 30 de zile.

In plus, o alta chestie minunata este ca, desi sunt facute doar din tarate de grau, pot fi folosite atat pentru feluri de mancare reci, cat si calde si se pot utiliza in cuptoarele conventionale sau cele cu microunde.  De asemenea au si tacamuri de unica folosinta facute tot din grau si bio-plastic PLA care si el este biodegradabil.

Tacamuri rezistente, total biodegradabile

Am testat o farfurie si un bol din gama asta faina, plus un cutit si o furculita. Si mi-au plăcut tare tare mult. Sunt foarte usoare, au tinut extrem de bine mancarea, au un miros demential (mi se pare ca miros a paine buna, facuta in casa), iar tacamurile mi s-au parut chiar mai solide decat cele din plastic pe care reuseam sa le rup instant pe vremea cand le mai foloseam. Inca o chestie faina de tot: farfuriile se pot manca, fiind facute doar din grau, deci daca ramaneti fara paine in casa, va puteti infige in ele 😁. Sunt o alternativa foarte prietenoasa cu mediul, dar si cu sanatatea noastra.

Nu, nu e o bucata de paine, ci o bucata de … farfurie, comestibila ce-i drept.

Recomand cu drag. Mai multe informatii puteti gasti pe site-ul lor aici – click pe verde.  Au o gama diversa de produse: farfurii cu diametrul de 28 cm, de 24 cm, 20 cm; boluri de 20 cm; boluri ovale cu dimensiuni de 24*16 cm, tacamuri biodegradabile siii, mi-a soptit o pasarica, in curand vor avea si paharele de shot-uri. 😉

Pot fi folosite cu incredere la picnic, la petreceri, acasa chiar, in aer liber sau indoor. Ba chiar le gasiti deja la Burger House in malul din Cluj. Biotrem Romania are pagina de facebook – click pe verde si site – click pe verde De distributia din Romania se ocupa Dent Cafe SRL, strada Magaziei, Nr. 20, din Cluj- Napoca. Telefon: +40 723 152 930 si +40 728 966 657 ; email: office@dentcafe.com

Facebook Comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *