Floare de noapte, floare de bar – Lea Jacobson

Foarte interesanta aceasta călătorie intr-o Japoniei neobisnuita, iesita din canoanele traditionale. O Japoniei care nu se face simtita pentru straini, dar apreciata de barbatii locului.

Romanul este un jurnal interesant al autoarei, care a ajuns in Japonia pe postul de profesoara de engleza, pe o perioada de doi ani. Din pacate este concediata si trebuie sa isi caute alt job. Asa ajunge hostesa intr-un club de noapte din Tokio. Acolo ii se deschide o lume bazata pe iluzii, in care clientul simte ca evadeaza intr-o lume exotica pentru el, fara rigorile societatii japoneze. Lea este o versiune moderna si exotica a gheiselor din trecut si ajunge sa fie incantata si socata in acelasi timp, sa vanda iluzii, dar sa se si piarda pe ea insasi in toate rolurile pe care le interpreteaza pentru a mentine acel univers.

Este o carte cu multe suisuri si coborasuri, care va va tine cu sufletul la gura. O lume aproape nestiuta, pe langa partea puritana a Japoniei. Recomand daca va e dor de ceva inedit.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *