Folie de plastic pentru alimente

Multa lume foloseste folia subtire de plastic pentru a impacheta alimentele ramase, boluri cu mancare sau, ultimul trend deloc ok, este cel a impachetarii burtii in folie de plastic pentru a slabi. 🙄Problema cea mai mare cu aceasta folie subtire de plastic este ca, dupa o singura folosinta ajunge la gunoi si polueaza. Iar plasticul in natura se descompune in intre 10 si 1000 de ani, depinde de tipul de plastic (surse aici, aici și aici – click pe verde).

Partea misto vine insa acum: exista  o alternativa foarte sanatoasa si prietenoasa cu mediul: ambalajul ecologic, reutilizabil pentru alimente. What is this sorcery you ask? 😀 Este un ambalaj facut din material textil, imbibat cu ceara de albine, rasina de brad si ulei de jojoba. Amestecul acesta face materialul impermeabil, iar ceara de albine are caracteristici antibacteriene, deci “folia” aceasta este potrivita pentru toate tipurile de alimente. Servetelul acesta de material se poate utiliza pentru a acoperi diverse alimente, gustari, pachetele de mancare, in frigider, congelator sau camara si se sigileaza cu ajutorul caldurii mainilor.

Buun, “vrajitoria” asta poate fi facuta acasa si, acum cateva zile, am primit un link de la o persoana minunata din comunitatea fara plastic (v-am spus cat de mult iubesc comunitatea asta si ce oameni minunati sunt in ea?! 💚). Linkul era de la un magazin de pe Breslo care comercializeaza astfel de ambalaje ecologice cu ceara, la numai 10 lei. Si mai are tot felul de chestii faine pentru copii si adulti, sanatoase si prietenoase cu mediul. Magazinul se numeste Greenmade,  ambalajul fain il gasiti aici (click pe verde) si click aici pentru intregul magazin. Ei, facem comanda? 😍

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *