Gura mare, miorlaitoare

Am doi pisici culesi de pe strazi. Pe primul l-am gasit cand veneam de la tara de la bunica, pe o ploaie torentiala, avand o multime de rani. Mi-a sarit in fata cu o gura mare, de n-am putut sa trec pe langa el. Nu l-am putut lasa acolo, asa ca l-am pus in traista si am plecat cu amaratul pe tren. Care, imediat ce a dat de caldura, a tacut si a adormit. M-am oprit cu el direct la veterinar cand am ajuns si l-am peticit bine si l-am pastrat.

Porto are hobby-uri interesante 😂

Ei bine, Portocala (asa l-am trecut pe buletinul de Bucuresti 😁), de o vreme a inceput sa isi arate iar abilitatile vocale: de cate ori ma bag la somn, chitaie langa usa de la dormitor de zici ca il jupoaie cineva de piele. Ritualul e ca eu sa dorm in camera, singura si pisicii sa isi faca de cap in restul casei, unde au apa, mancare, culcusuri, litiera. Fiind foarte sensibila la zgomot, am zis ca e cea mai buna solutie. Porto, insa, de la o vreme, total nemultumit de aranjament, se lipeste de usa de la dormitor si chitaia de la 3 a.m pana la 7 de imi sangerau timpanele.

 In stanga e Porto si in dreapta Jimmy

Am incercat timp de o luna sa il ignor, asa cum scria in toate articolele de specialitate. Nop, mai rau facea. Am vrut sa vad daca e bolnav, pentru ca si din cauza asta poate face asa. Inca nu am ajuns la veterinar cu el, dar nu pare sa aiba ceva: se joaca, nu e apatic, mananca, e energic. Voi verifica si la vet.

Somnul de frumusete

Asa ca am schimbat strategia: am inceput sa ii bag si pe ei in camera cu mine cand intru eu. Le-am pus culcusurile langa calorifer, la caldura, iar noaptea, inchid usa la camera (ca altfel se trezeste Porto sa o ia la picior prin alta parte a apartamentului si sa faca gura pe acolo 😁), inchid lumina si sfaraim toti fericiti. Porto e tare incantat de schimbare si doarme linistit noptile, in culcus langa mine. Cred ca avea nevoie sa ma simta aproape, poate ca se simtea singurel pe hol, desi era si cu celalat pisoi. Asa ca, daca aveti o soprana din asta care da concerte la ore imposibile, dupa ce va asigurati ca nu e bolnava (soprana patrupeda 😂), poate ca solutia asta va va ajuta si pe voi (asta daca nu dormiti deja in aceeasi camera).

prim plan Porto

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *