Periuta de dinti

Ok, ok, nu vreau sa folosesc plastic de unica folosinta in viata de zi cu zi. Dar cum ma descurc fara el, in afara de cumparaturi, nu am detaliat.

Unul din primii pasi facuti in directia zero waste lifestyle (adica fara plastic de unica folosinta si incercand sa produc cat mai putine deseuri, sa poluez cat mai putin; pe scurt, un trai sustenabil) a fost sa renunt la peria de dinti din plastic. Pe care am inlocuit -o cu una din lemn. La vremea cand am facut aceasta schimbare nu am gasit in tara asa ceva, dar poate ca nu am stiut sa caut, asa ca m-am reorientat. Am gasit pe AliExpress – o platforma cu vanzatori asiatici. Peria este de bambus, cu peri de matase. Eu aveam nevoie de ceva moale, asa ca a fost perfect. Singura problema a fost ca nu am reusit sa ma inteleg cu vanzatorul sa nu o impacheteze in plastic. Insa ea era de lemn, cutia ei din carton si totul (in afara de folia de plastic) era perfect compostabil (adica putea fi absorbit cu succes de natura).

Intre timp am mai gasit perie de genul acesta pe site- ul romanesc Savonia, click aici pe verde. Insa nu am luat de la ei, asa ca nu stiu daca o mai ambaleaza si in plastic pe langa ambalajul ei de carton, deci ar trebui sa vorbiti cu ei si sa specificati faptul ca doriti fara plastic. Si, cel de-al doilea site pe care il recomand cu incredere si mare drag este Alternative blue (click pe nume pentru a ajunge la magazin). Este un magazin zero waste foarte lipit de sufletul meu, mai ales ca am vazut cat de mult apreciaza natura. In shopul acesta gasiti multe lucruri minunate, fara plastic, de calitate: saculeti textili, sticle de apa, dischete demachiante reutilizabile si multe altele, printre care si periute de dinti din bambus, cu peri vegetali obtinuti din ricin (cat de tare e asta!! 💚). Click aici sa vedeti despre ce vorbesc.

So, intre AliExpress si magazinele romanesti, le recomand pe acestea din urma, pentru ca banii sa ramana in tara si sa va intelegeti cu persoana care vinde. Iar din cele doua magazine prezentate, il recomand pe Alterntive blue pentru ca nu foloseste deloc plastic, incerca sa reduca deseurile si face o diferenta in bine 🌲. Desigur, daca totusi va ispiteste AliExpress, asigurati-va ca alegeti free shipping si ca luati de la un magazin care are review-uri bune. Iar daca nu va fac deloc cu ochiul periutele de genul acesta, atunci o varianta mai ok pentru mediu ar fi cele electrice. Curata foarte bine, se pot reincarca si la priza 😊 si capetele respective dureza mai mult timp.

Facebook Comments

6 Comments

  1. Amy

    Habar nu aveam ca exista astfel de periute! 😀 Eu folosesc electrica de mai bine de un an, am impresia ca reuseste sa curete mult mai eficient. M-ar tenta insa si o periuta de genul asta, pentru ca mi-am extras de curand un molar de minte, iar in zona respectiva am nevoie de periere delicata.

    Interesant articol! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *