Detergent natural My forest

Spuneam eu in articolul despre detergentul din nuci de sapun ca sunt in cautare de alt detergent care sa nu fie ambalat in plastic. Gasisem ceva variante online, dar as fi vrut ceva in magazin fizic, care sa nu genereze surplus de ambalaje.

Asa ca am fost mega incantata cand am descoperit în Auchan detergentul natural pentru rufe albe si colorate My forest. L-am insfacat rapid si am tulit-o spre casa. Speram sa fie tot ambalajul reciclabil, dar ma asteptam la vreo punga de plastic ascunsa prin cutie.

Dar nu, detergentul acesta mi-a oferit o surpriza placuta: in cutie era o punga de hartie, deci tot ambalajul este reciclabil. Din cutia lui se decupeaza o cupa de carton care este gradata pentru a masura cantitatea de detergent necesara (explicatiile se afla pe cutie). Produsul miroase frumos, nu foarte intens, ceea ce imi place. Curata foarte bine la 30 – 40 de grade si rufele albe si cele colorate si le pastreaza integritatea 😁. Si este chiar spornic.

Eu l-am gasit la Auchan, sectiunea de detergenti eco si mai exista si o varianta doar pentru rufe colorate. Ingredientele pe care acesta le contine sunt: 30% sapun, 5-15% zeoliti,  5% policarboxilati, enzime, inalbitori optici, parfum. Il recomand cu incredere, face treaba buna. Si, pe langa asta, cumparandu-l ajutam la impadurirea unei portiuni afectate de tornada din Bulgaria. Detalii aici, pe verde

Facebook Comments

2 Comments

 1. Interesant produsul.
  Eu sunt inca la nuci de sapun.
  P.s rufele albe folosesc un produs chimical dar pun juma din doza recomandata si clatire dubla, detergentul il iau in recipientul cel mai mare pt a cumpara mai rar si arunca mai rar desheuri(si transportul sau drumul meu costa si polueaza) .
  Nu am rufe impecabile dar nici alergii.

  Mai caut detergentul perfect, nu abandonez.

  • Da, și eu caut in continuare. Mă uitam acum că au înflorit castanii, iar anul ăsta sigur voi incerca detergentul din castane sălbatice. Au aceeași substanță activă ca și nucile. Și se găsesc peste tot, fara transport sau ambalaj 💚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *