2% – cui donam? 2018

Mai sunt cateva zile pana la termenul limita de depunere a formularului 230 pentru donarea celor 2% din taxe si impozite (25 mai). Asa ca, daca sunteti inca nehotarati, am cateva sugestii:

1) Natura fara plastic este un ONG care are ca scop combaterea poluarii prin diverse metode: educarea oamenilor în legatura cu efectele negative ale plasticului asupra naturii si comunitatilor, campanii de ecologizare, evenimente, petitii, workshop, voluntariat, parteneriate,  si multe altele. Formularul il gasiti completat aici  – click pe verde.

2) Ecoruralis – in sprijinul taranilor: un ONG care reuneste tarani din toate colturile tarii si lupta pentru drepturile taranilor de a practica o agricultura familiala si ecologica. Tot la aceasta asociatie putem gasi si solicita gratuit seminte traditionale, pastrate cu drag (diverse plante: legume, flori, etc). Formularul il gasiti pe pagina aceasta, in al doilea articol – click pe verde. Si, desi in articol scrie 2014, pe formular nu scrie, asa ca trebuie sa completati de mana 2017.

3) Ecoteca –  Colectia de Verde: un ONG de mediu specializat in managementul deseurilor. Cei  2% din impozitul pe venit sunt pentru reciclare si constientizare. In ultimii 3 ani Asociatia Ecoteca a organizat peste 30 de ateliere de reciclare manuala impreuna cu diverse ONG-uri partenere, studenti (din cadrul Universitatii Politehnice, Constructii, ASE, Arhitectura, UNARTE), copii, persoane pasionate de “mesterit” sau protectia mediului in cadrul Centrul de Dezvoltare Durabila – CDD Polizu. Iar pe pagina de facebook a asociatiei (click pe verde) puteti gasi formularul si mai multe detalii.

4) “Asociaţia Mai puţine plasticuri” a avut

– ateliere de alimentaţie sănătoasă pentru preşcolari în fiecare miercuri- la Grădiniţă Licurici- Cluj-Napoca
– atelier eco- la Colegiul Reformat Tehnic Din Cluj-Napoca pentru clasele 11-12
– un weekend în care adunam deseuri din jurul scolii+ ore de informare despre deşeuri, compost etc. la Liceul Onisifor Ghibu

Putem sa ajutam cu cei 2% din impozit, completand anexa  de aici pe care o trimitem inapoi scanat pe e-mail: maiputineplasticuri@gmail.com sau putem contribui cu o donatie.

Important este sa donam spre o cauza apropiata sufletului nostru si sa nu lasam acesti bani sa se duca in gaura neagra a impozitelor. Spor la completat!

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *