Aparatul de ras reutilizabil

In articolul despre cum sa reducem plasticul din baie (click aici daca v-a scapat) v-am spus ca am inlocuit aparatul de ras de unica folosinta din plastic (caci la mine epilarea se face cu sfanta lama) cu un aparat din inox, din cel clasic, cum foloseau barbatii pe vremuri.

Am facut aceasta schimbare cand am participat prima oara la provocarea Iulie fara plastic (despre care puteti citi aici), ocazie cu care am gasit si o statistica infioratoare: Agentia Statelor  Unite ale Americii pentru Protectia Mediului estimeaza ca 2 miliarde de aparate de ras de unica folosinta sunt aruncate pe an la groapa de gunoi (pentru detalii click aici). Pentru Romania nu am gasit statistici de genul asta, deci, daca stiti ceva mi-ar placea sa le citesc.

Aparatul l-am luat de la o taraba din piata. Este tot din otel inoxidabil, mai putin cutiuta din plastic in care se pastreaza, dar care este foarte utila pentru a tine aparatul. Pretul a fost modic, nu mai stiu exact cat, dar chiar a fost ok (pana in 20 de lei). Mai vazusem si in magazine aparate de genul acesta, dar erau destul de scumpe, fiind “de firma” (in jurul la 100 – 200 lei). Cred ca il puteti gasi in orice piata la un pret bun, daca nu doriti o firma anume.

Eu l-am folosit si fara gratar (o bucata de metal care se pune intre lama si coada aparatului) si l-am folosit si cu. Recomand cu pentru ca este mult mai usor de folosit si protejeaza impotriva taieturilor. Iar in loc de spuma de ras, utilizez cu succes sapunul meu preferat de corp (100% natural 😁) si totul se desfasoara minunat.

Si, da, (atentie urmeaza prea multe informatii – TMI 😂) il folosesc prin toate zonele 😱 unde este necesar fara niciun impediment. Insa prima oara este bine ca acomodarea sa se faca treptat si fara graba. 😉 Iar daca nu va tenteaza un astfel de gadget, atunci se poate inlocui cu ceara, insa fara benzile acelea care ajung la gunoi sau chiar un epilator bun, care sa tina multi ani. O alta metoda ar fi epilarea cu zahar, dar nu am incercat-o, asa ca nu ma pot pronunta…inca.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *