Iulie fara plastic si o multime de evenimente

Anul trecut am organizat prima editie romaneasca a evenimentului Plastic free July – Iulie fara plastic (un eveniment pornit in Australia,dar raspandit rapid in lume si care isi propune sa informeze oamenii asupra pericolelor pe care plasticul le genereaza si sa ofere alternative sanatoase si sustenabile). Impreuna cu Simona Maria Pop – blogger la Cutia de carton si Emilia Priceputu – o tipa faina, cu multa energie pozitiva am pus la cale o multime de workshopuri de informare si constientizare, de DIY si relaxare (ateliere de citit pentru pici, workshopuri creative, cosmetica naturala, picnic comunitar cu tombola, DIY) pentru cei mari si cei mici.

Anul acesta nu trece fara alte noi si interesante actiuni pentru a sarbatori asa cum se cuvine Iulie fara plastic ( daca apasati pe verde ajungeti la pagina noastra de facebook de unde puteti afla toate evenimentele). Mai ales ca am simtit ca nu suntem singurele care au un stil de viata sustenabil si, incet, dar sigur, se formeaza o adevarata comunitate. Inca din primele 3 zile programul nu duce lipsa de nimic:

• pe 1 iulie Roxana Buzetel, de la Micile Bucurii (link-urile sunt oriunde vedeti culoarea verde pe blog 😉) are un stand la Iarmaroc Zen – Iarmarocul parintilor si copiilor – Editia de Vara, unde s-au adunat cativa artisti cu povesti handmand si produse din materiale 100%  naturale sau 100% reciclate. Adresa este: Splaiul Unirii, nr. 160 la Nod marketplace, detalii gasiti aici (click pe verde)

pe 3 iulie vom avea o actiune verde, cu hastagul #farapungideplastic. Zero Waste Romania si Iulie fara plastic (click pe verde) au creat o provocare prin care doresc sa atraga atentia intr-un mod constructiv asupra impactului pe care pungile de plastic il au asupra mediului. Aceasta se va desfasura online si offline, iar oamenii care vor iesi de la cumparaturi cu cat mai putin plastic, vor castiga un kit de supravietuire fara plastic. Daca doriti sa participati la aceasta campanie, va trebui sa dati join la evenimentul de aici (click pe verde) si sa incarcati o poza a cumparaturilor voastre din ziua respectiva ambalate in cat mai putin plastic si textul: Astazi, m-am alaturat campaniei #fărăpungideplastic si am reusit sa elimin x pungi de plastic din cosul de cumparaturi. M-am ales insa cu y pungi de plastic. In viitor, promit sa am un comportament si mai sustenabil!” (x si y se inlocuiesc cu cifrele reale).

• si tot pe 3 iulie va invitam cu drag la Biblioteca Ion Creanga din Bucuresti, strada Christian Tell, nr. 10, la un eveniment interesant “Open talk minimalism”, la ora 18:00. Vom povesti despre minimalism,  cum poate fi aplicat la nivel fizic si mental, ce este metoda “1 minut trait pe deplin”, ce este hygge si multe altele. 😊 Intrarea este libera, dar va rugam sa va anuntati participarea la adresa de email creanga@bibmet.ro, sau la telefon 0772002362, sau pe pagina de facebook a bibliotecii (click pe verde). Iar aici (tot pe verde) aveți detalii despre event.

Mai jos gasiti programul pe intreaga luna, dar promit sa va tin la curent cu tot ce punem la cale pe blog. Va asteptam cu bratele deschise. Toate evenimentele au intrare libera.😊 Iar poza cu programul se poate downloada in telefon sau pc pentru a fi vazut mai bine, sau se poate deschide in alta pagina pentru a fi vizualizat cu zoom.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *