Iulie fara plastic – un final pe masura

Iulie nu s-a terminat inca, dimpotriva continua cu multe evenimente din seria #faraplastic. Toate, toate cu intrare gratuita si foarte interesante:

15 iulie, la Gradina din Gura Siriului (strada Drumul Gura Siriului, nr. 124) suntem asteptati cu un Transition shop – un concept inedit pe piata din Romania. Pe scurt un spatiu fain care functioneaza pe baza de troc: iei o haina care iti place si lasi un schimb alta ce nu ti se mai potriveste (cu rugamintea sa nu fie patat, rupt s.a.m.d). Putem lua orice si oricat atata timp cat lasam ceva in schimb. De ce sa mergem la un astfel de eveniment? Pentru ca recircularea produselor este o alternativa sustenabila la consumerism si poluare, pentru ca putem gasi adevarate comori si vom socializa cu drag la umbra pomilor, cu picioarele in iarba, gustand bunatati facute in casa si racoritoare. Magazinul nu functioneaza cu bani, la intrare veti gasi o cutie pentru donatii ce vor fi incluse in fondul gradinii (mentenanta, evenimente viitoare, resurse umane). Gradina din Gura Siriului este o initiativa complet independenta care a trait si a crescut pana acum numai cu ajutorul tuturor celor implicati proactiv. Evenimentul il gasiti aici (click pe verde)

pe 19 iulie, ora 17:30 picii si parintii sunt invitati la Biblioteca George Cosbuc la un atelier de lectura in care vocea calda a Adinei Giurgea povesteste cu pasiune despre animalele marine, viata lor, cum sunt afectate de plastic si ce putem face sa le protejam. Un atelier educativ si interesant pentru cei mici. Si daca nu ajungeti pe 19 iulie, atunci pe 26 iulie, ora 17:30 Adina va asteapta la acelasi atelier la Biblioteca B.P. Hasdeu.

22 iulie, ora 17:00, in complexul rezidential Dealul Verde invatam cu spor despre compost: ce facem cu resturile vegetale din gospodarie, cum putem face un gradina sau apartament si beneficiile acestuia. In plus copiii vor avea lucruri interesante de facut: observarea albinelor si a vietii lor cu omul priceput de la stupina.ro. Anul trecut cei mici au fost incantati maxim de stup si povestile aflate.

24 iulie asteapta sa ne dezmortim muschii intepeniti la birou cu o ecologizare urbana pe un teren cu potential minunat de langa Biblioteca Emil Garleanu. Incepem de la ora 17:00. Nu uitati sa veniti cu ceva pe cap in caz de arsita si manusi de gradinarit. Sacii vor fi pusi la dispoziție de URBAN care va lua deseurile la statia de sortare si, de acolo, le vor duce la fabricile de reciclare. Va asteptam cu drag si cu racoritoare. Adresa: Bulevardul Mircea Voda intersectie cu Octavian Goga. Stati cu ochii pe pagina de facebook Iulie fara plastic pentru a vedea event-urile.

• Si incheiem apoteotic cu distractie pentru cei pitici si parintii :

–  25 iulie, ora 18:00 Asociatia Seneca Ecologos va invita la Biblioteca B.P Hasdeu pentru un atelier minunat despre joaca fara plastic, creativitate si reciclare, despre un viitor verde. 🌱

26 iulie, ora 10:30 Natalia Dabija si invitatii sai ne invita la un club de lectura pentru parintii pre(a)ocupati de lectura: Sapiens, scurta istorie a omenirii – Yuval Noah Harari. Detalii in curand pe pagina de facebook Iulie fara plastic (link pe verde).

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *