Detergent natural AlmaWin

Cred ca sunt vesnic in cautare de detergent natural, prietenos cu mediul si cand Ramona de la eubio.ro mi-a propus detergentul de la  AmaWin, am fost curioasa sa il incerc. Aceasta e al treilea produs de la eubio.ro (click pe verde) – magazinul asta are multe produse interesante – si a venit tot ca celelalte in cutie de carton, fara niciun pic de plastic la impachetarea produselor.

Detergentul este ecologic, cu extract din nuci de sapun, la 750 ml. Este concentrat si poate fi folosit pentru 25 de spalari, vegan, fara ulei de palmier, fara conservanti și fara organisme modificate genetic. Si, desi ambalajul este din plastic, iar eu incerc sa evit plasticul de unica folosinta, am luat acest detergent pentru ca ambalajul este reciclat, ceea ce mi se pare un lucru bun, mai ales la cat plastic avem deja pe pamant. Imi place sa incurajez companiile care se gandesc sa foloseasca resurse deja existente in loc sa creeze ceva nou care nu este necesar.

La detergentul asta mi-a placut in primul rand mirosul: foarte bland, foarte natural, un miros de verbina și eucalipt. Adica miros de proaspat, de rufe puse la uscat pe culmea din curtea bunicii, mirosul ala de camp inflorit (v-am zis ca mi-a placut mirosul, nu? 😁). Apoi chiar mi-a placut cum a spalat: curata bine, delicat cu rufele – e ok pentru lana si chiar matase si e potrivit pentru  atat pentru rufe albe cat si cele colorate. Toate hainele mi-au ramas intacte, curate si cu un parfum delicat. La rufele patate am folosit si sapunul bio cu bila de bou (despre care am scris aici). Mi-a ajuns un pic mai mult de o luna pentru ca este concentrat si nu e nevoie de cantitate mare pentru a face treaba buna. E foarte usor de folosit si dozat cu ajutorul capacului si a instructiunilor de pe eticheta.  Nu are parfum de sinteza, coloranti artificiali, clor sau conservanti iritanti. Mai multe detalii puteti afla aici (click pe verde).

Concluzia? Da, recomand acest produs  si il gasiti pe www.eubio.ro, un magazin bio romanesc cu multe produse interesante. Este eco, vegan, face treaba buna si dureaza ceva timp. Ambalajul este din plastic reciclat si este reciclabil la randul sau. Este testat dermatologic (dar nu pe animale) si o alternativa chiar buna la produsele toxice existente in piata.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *