Cumparaturi fara plastic in vacanta

E destul de usor sa imi mentin stilul de viata prietenos cu natura acasa, unde am descoperit din ce magazine pot sa cumpar la vrac in saculeti textili, unde gasesc sampon solid, unde pot sa duc reciclabilele si asa mai departe.

Provocarea vine cand plecam in vacanta intr-un loc nou si vreau sa imi pastrez acelasi stil de viata. Dar nu ma dau batuta si incerc sa imi pregatesc terenul dinainte cu cateva sacosele, saculetii textili, un snack bag in care pot bag chestiile mai grasimoase sau ciocolatoase 😂 si care se spala usor ( gogosi, sandvis, all those bad but good stuff 😋) si cam atat.

Odata ajunsi la fata locului, dupa ce ne instalam si ne relaxam, incercam sa gasim un supermarket cu produse la vrac sau o piata. Apoi imi iau textilele la spinare si ma avant la cumparaturi. Pun ce gasesc si imi face cu ochiul din sectiunea vrac in sacosele si in saculeti si ma duc sa platesc. Pana acum am facut asta in concediile din tara, dar si in cele din afara tarii. In tara am primit doar mirari: “De unde sunt saculetii?”, “Avem asa ceva la vanzare ?”, “Ce pregatita sunteti!”. Iar in afara tarii am fost incurajata sa îi folosesc in continuare: “Good job!” “Well done, lady!” sau pur si simplu vanzatoarele nu au zis nimic si s-au comportat foarte normal.

Ce-i drept nu gasesc mereu tot ce vreau la vrac si atunci caut alternative la sticla sau in carton/ hartie. Si daca chiar nu am alternative, atunci se mai strecoara si cate un ambalaj de plastic. Asa ca, in plimbari si explorari, incerc sa tin ochii deschisi in caz ca dau si peste niste containere de colectare selectiva a deseurilor. Si incerc sa nu ma stresez daca nu ies toate asa cum vreau, daca nu gasesc tot ce vreau la vrac sau fara plastic. We do the best we can. 🌲🌵

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *