Vot fara plastic

Imagine de la bunica mea de la tara unde pamantul incepe sa fie sufocat de plastic

Dragile si dragii mei, zilele astea se voteaza legi mai dure in parlamentul european legate de poluarea cu plastic de unica folosinta si de reciclare acestuia. Si cred cu tarie ca este unul din momentele importante in care putem sa punem o presiune pe europarlamentari si sa concretizam schimbari pozitive.

Asa ca va rog din inima sa va rupeti 5 minute din timp si sa scrieti un mail europarlamentarilor pentru a vota un viitor mai verde, mai sanatos pentru noi, pentru copiii si nepotii nostri si chiar si pentru animale noastre.  Campania aceasta este popularizata de Declic, Alternative.blue si alte cateva asociatii din alte tari. Si cu cat suntem mai multi cei care ne punem sufletul pe tava in email, cu atat mai mult vor fi sanse de izbanda.

Nu am un mesaj predefinit, va invit doar sa scrieti povestea voastra legata de plastic, de eforturile de a-l evita sau de a minimaliza utilizarea lui, de cat de dificil se recicleaza, de cate ambalaje de plastic nu sunt de fapt reciclabile si ca, daca nu exista o lege clara care sa traga la raspundere companiile poluatoare, situati nu se va schimba, ba chiar se va inrautati. E foarte important sa punctam cateva aspecte: 

  1. avem nevoie de o definitie clara in lege pentru plasticul de unica unica folosinta si casoletele de plastic
  2. plasticul biodegradabil trebuie luat in discutie de aceasta lege
  3. cat de benefica este aceasta lege pentru noi, consumatorii.

Nu trebuie sa fie un mesaj lung si complicat. Un mesaj simplu, concis, poate face minuni, asa cum a facut cand oamenii au trimis mesaje pe subiectul acesta doamnei europarlamentar Adina Valeanu, presendinta Comisiei de Mediu din Parlamentul European, iar dansa a votat pentru reducerea plasticului in natura. 🌲Votul va fi pe 22 octombrie. Iar adresele europarlamentarilor romani pe care ii puteti aborda sunt: 

adinaioana.valean@europarl.europa.eu

claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu

cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu

mihai.turcanu@europarl.europa.eu

dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu

Va multumesc tare mult!

Imagine de la bunica mea de la tara unde pamantul incepe sa fie sufocat de plastic

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *