Ce ornamente de Crăciun alegem?

După ce am “rezolvat” bradul, putem trece la partea și mai interesantă: ornamentele ❄️ de Crăciun. Și aici am câteva idei și vreau să fac așa, o mică ierarhie 😁: 

  • Pe locul întâi sunt cele făcute din ce avem la îndemână prin casă și eventual e și comestibil 😋: ghirlande din popcorn (din ăla făcut în casă în ceaun/ cratiță… miiiaam), steluțe din coji de portocală care vor mirosi demențial în casă sau decorațiuni din aluat. Toate sunt naturale, biodegradabile 100% și foarte amuzant de făcut alături de copii, nepoți sau chiar între adulți. Câteva videouri faine puteți găsi aici, aici, și aici (click pe verde). Iar afară, in parcuri și nu numai, se găsesc conuri de brad, crenguțe verzi sau cu bobițe roșii (am uitat cum se numesc 😂) perfecte pentru împodobirea casei
Sursa foto: Pinterest
Sursa foto: Pinterst
  • Pe locul doi sunt cele din sticlă, bumbac, fetru, lemn. Indicat ar fi sa ne ferim de poliester pentru că nu este deloc prietenos cu mediul (și nici sănătos pentru noi din câte am citit). De obicei recomand decorațiunile handmade pentru că pot fi personalizate, pot fi special făcute pentru o persoană, poartă o părticică din sufletul și pasiunea celui ce le-a făcut și ajutam și economia locală un pic. Dar dacă nu aveți timp sau buget pentru ele, genul ăsta de decorațiuni se găsesc și în hipermarketuri, piețe sau târguri tematice. De asemenea nu le recomand pe cele cu sclipici pentru că nu sunt biodegradabile (sclipiciul este făcut din bucățele de plastic care poluează) și se mai și împrăștie prin toată casa. Însă dacă aveți deja genul ăsta, cel mai bine e sa le folosiți, căci aruncate ar fi și mai neprietenoase cu natura.
Sursa foto: Pinterest
Sursă foto: Pinterest
Sursa foto: Pinterst

O alta recomandare ar fi sa cumpărăm decorațiuni calitative, care sa dureze ani și ani, nu să cumpărăm mereu. Mi se pare foarte fain sa folosim in fiecare an aceleași globuri, ghirlande și fericiri de genul pentru că intră în tradiția familiei. Îmi amintesc cu drag că ai mei aveau niste globuri de sticlă făcute special pentru ei de un prieten de-al lor și, în fiecare an, le scoteam cu drag și le puneam cu grijă în pom, ceea ce făcea că totul sa devină și mai special. Încă le mai au și îmi bucură sufletul cu atâtea amintiri dragi de fiecare dată când le văd.  Voi ce decorațiuni aveți?

Brăduțul nostru care are mai mult de 7 ani și decorațiunile au între 5 și 7 ani. De mulți ani nu am mai luat nimic. Daca aș schimba ceva, acum nu as mai lua beteală. Și aș încerca să fac un brăduț din cărți sau crenguțe găsite pe afară. ❤️

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *