Cel mai simplu deodorant – DIY

Într-o zi de lene maximă, în care rămăsesem fără deodorant, am început să mă uit prin casă pentru a vedea dacă pot să mă descurc cu ce am la îndemână. Aveam ceară, doar că e ditamai bucata și nu aveam nici chef nici energie să mă lupt cu ea. Mai aveam bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale.

Așa că am luat un recipient de sticlă de la un fost deodorant roll-on, am scos capacul și bila respectivă și am preparat ochiometric cel mai simplu deodorant:

  • 1 lingurita și un pic de bicarbonat de sodiu
  • apă până la buza recipientului
  • câteva picături de ulei esential la alegere. Eu am pus ylang – ylang cate scria pe etichetă

Și asta e toată rețeta. Pam-pam! Testată în casă, afară și chiar 9 ore la birou. Înainte să mă dau cu el agit un pic recipientul pentru ca apa și bicarbonatul să se amestece.

Mă protejează bine și îmi place și că parfumul uleiului esențial rezista bine. Singurul minus, foarte mic din punctul meu de vedere, este că uneori mai curge pe piele la aplicare, dar mă dau cu el înainte să mă îmbrac și totul e ok. Dacă știți că aveți o sensibilitate la bicarbonat, încercați întâi acasă, sa vă puteți spala repede în caz că nu este ok. Iar dacă veți încerca rețeta, vă aștept în comentarii cu feedback. 😊

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *