Pisici zero waste: mâncarea

Ce înseamnă pe scurt zero waste? Ei bine, este un stil de viață care se concentrează pe a lăsa cat mai puține deșeuri în urmă și a trăi cât mai prietenos cu natura. Știu că nu se poate ajunge in economia actuală la zero absolut în legătură cu deșeurile, dar zero waste lifestyle presupune o călătorie continua de a îmbunătăți toate domeniile vieții, inclusiv în cel al animalelor de companie.

Așa că iată câteva idei dacă aveți pisici, pentru că despre ele vreau să vă spun.

Mâncarea:

  • când luam de la petshop mâncare, aveam un săculeț textil pe care îl foloseam special pentru asta. Mă duceam în magazin și rugam sa mi se pună cantitatea dorită în săculeț. Toți vânzătorii au fost ok cu rugămintea mea, uneori mirați sau nedumeriți, dar până la urmă plecam cu boabele în săculeț.
  • dar când a trebuit să iau un anumit fel de mâncare și nu îl găseam in magazinele pentru animale, am comandat. Știam că venea în plastic, așa că cea mai bună soluție a fost sa iau la cea mai mare pungă disponibilă. Astfel ține mai mult și nu mai fac o mie de punguțe cumpărând același produs de nu știu câte ori pe lună.
  • conserva din inox cu mâncare umeda este reciclabilă, spre deosebire de pliculețe care sunt făcute din diverse tipuri de plastic ce nu pot fi separate pentru reciclare.
  • cât despre ce fel de mâncare să alegem pentru patrupezii noștri, dacă nu există indicații speciale de la veterinar, atunci vă las câteva articole de specialitate aici, aici și aici.

Cam atât în primul articol din seria “Pisici zero waste”. Vor mai urma câteva, dar până atunci vă las cu drag în compania blănoșilor mei. 😺

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *