Sugestii pentru donarea celor 2% – 2019

Anul ăsta a fost cam dubios din punct de vedere al legislației care reglementează termenul de depunere a celor 2% din impozitul pe venit: prima oară am primit veste că perioada de depunere a formularului s-a scurtat din mai în martie 😐, iar apoi am primit veste că perioada a fost prelungită până în iulie, mai exact pe 31 iulie (dovada aici – click pe verde) – ceea ce mă bucură pentru că nu mulți oameni apucaseră sa doneze și nici eu nu am apucat sa scriu sugestiile pentru anul acesta. Așa că trecem direct la fapte:

• la categoria animale sugerez ONG- ul ‘Save the horses Romania‘. Oamenii ăștia sunt absolut minunați și chiar au nevoie de ajutor: salvează tot felul de căluți bolnavi, înfometați, bătuți și îi tratează, îi pun pe picioare, le dau de mâncare și îi întrețin. Acest ONG m-a atins în punctul sensibil pentru că bunicul meu a avut mereu cai și îmi sunt foarte dragi: frumoși, blânzi (majoritatea), inteligenți. Însă, copilărind la țară, am văzut cai abuzați, bătuți, trăind în condiții mizere, costelivi și vai de ei. Pe atunci nu știu dacă aveau multe șanse să fie salvați, însă acum acest ONG face tot posibilul sa ajute cât mai mulți, și la rândul lor au nevoie de ajutor. Puteți să urmăriți acțiunile celor de la ‘Save the horses Romania‘ pe pagina lor de Facebook (click pe verde). La poza de coperta găsiți formularul completat cu datele lor, doar că datele nu sunt foarte vizibile când descărcați formularul. Așa că sugerez să îl descărcați de aici și să completați cu datele ONG-ului (atenție: scrieți citeț, dar micuț ca să încapă tot).

Foto de pe pagină de facebook Save the horses Romania

• la capitolul natură recomand asociația care se ocupa de Parcul Văcărești (click pe verde pentru pagina de facebook) din București 😄. E o oaza de natură cu 150 specii de păsări, 331 specii de plante, 13 specii de mamifere, 12 specii de moluște, 5 specii de reptile, 6 specii de amfibieni, 7 specii de pești și 111 specii de insecte. Parcul are diverse proiecte pentru cei mici și cei mari, inclusiv pentru bicicliști și a avut cam 5000 de vizitatori anul trecut. E un loc foarte necesar in București având în vedere calitatea aerului din oraș și cât de repede dispar spatiile verzi din cartiere. Mai multe informații despre parc, proiecte, asociații și rangeri puteți afla pe site-ul parcnaturalvacaresti.ro (click pe nume pentru link). Formularul pentru a dona cei 2% îl găsiți aici (click pe verde) -scroll down pe pagină.

Poza de pe pagina de facebook Parcul Natural Văcărești

• și o ultimă recomandare pentru cei 2%: ARCEN (click pe verde pentru pagina de facebook) – un ONG care are ca “scop protejarea patrimoniului construit și a memoriei afective a orașului București, reactivarea unor spații urbane prin intermediul culturii, dezvoltarea microcomunităților și punerea în valoare a unor zone urbane pentru îmbunătățirea vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan”. Eu am participat la vreo două proiecte ale lor și am rămas încântată. Mai multe despre ei găsiți pe site-ul www.arcen.info (click pe nume pentru site). Formularul pentru donare îl găsiți aici – click pe verde.

Poza de pe facebook la unul din proiectele ARCEN
Iar dacă nu vă coafează nimic din ce am scris mai sus, vă las câteva din articolele scrise anii trecuți și sugestiile respective 😊: 2014 aici și aici, 2015 prima parte aici și partea a doua aici, 2016 aici, 2018 aici. Formularele pot fi trimise prin posta cu confirmare de primire la adresa:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Str. Apolodor nr. 17, Sector 5, Bucureşti – 050741.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *