Garderoba capsulă: prima etapă

În primul rând ce înseamnă garderoba capsulă? Pe scurt înseamnă o reducere a numărului de lucruri pe care le avem în șifonier/ debara (haine +încălțăminte), păstrarea doar celor care se mulează pe stilul real de viață și în care ne simțim cel mai confortabil, iar calitatea este mult mai importantă decât cantitatea. Am pornit pe drumul garderobei capsula și al minimalismului când m-am mutat prima oara cu R. Stăteam amândoi într-o cameră și, pe lângă șifonierul lui, a fost nevoie să mai cumpăr unul pentru a-mi încăpea toate hainele. Atunci, din cauza spațiului micuț și a uimirii de pe chipul lui, a fost prima oara când am evaluat cu seriozitate starea garderobei mele. Click-ul s-a produs când mi-a zis că, din toate hainele de acolo, el m-a văzut doar in câteva.

Restaurantul Capșa -recomand, e tare frumos.

Avea dreptate: din tot sifonierul ăla, purtam doar câteva pe care le tot roteam. Așa că, la câteva zile după această întâmplare, mi-am adunat forțele, am scos tot din șifonier și am început procesul de sortare care a implicat și probarea tuturor lucrurilor pentru a fi sigură că mi se potrivesc. Așa că, inițial, am ales hainele după câteva criterii, fără să mă preocup atunci de numărul lor.

Muzeul Simțurilor merita și el vizitat

Primul criteriu a fost marimea: am ales să păstrez doar hainele care mi se potrivesc, nici prea mari, nici prea mici, nici prea strâmte, nici pe cele fără formă deloc. Al doilea criteriu a fost starea în care se aflau: m-am uitat bine sa nu fie pătate, ciufulite, decolorate sau din materiale proaste. Și ultimul criteriu din momentul acela a fost să opresc doar haine pe care efectiv le port și se încadrează în stilul meu de viață dinamic, nu haine care, deși frumoase, nu aveau loc în viața mea (de exemplu fuste scurte, rochii/ bluze foarte decoltate, materiale care necesitau îngrijire specială).

Ahh, concediu!

La început mi-a fost greu sa scap (adică să donez sau reciclez) de hainele care aveau încărcătură sentimentala, așa că le-am lăsat deoparte, chiar daca nu respectau principiile de mai sus. Am mai intrat în ele din când în când, atunci când mă simțeam pregătită și nu eliminam mai mult de una sau două, pentru a nu avea remușcări mai târziu și sa nu dau înapoi. Am început cam în același timp sa fiu mai atentă ce cumpăr și ce intră în șifonier pentru a nu mai ajunge iar în situația de la care am plecat.

🌄🌅🌳🌁🌇

Asta a fost prima etapa, dar m-am lungit destul cu acest articol, așa că va urma. 😊 Însă pot sa spun că și această ramură a vieții mele este în continuă evoluție și schimbare. Ca să nu mai vorbesc de stil, pe care încă nu l-am fixat, dar mă străduiesc să îl descopăr cât mai bine. A început să îmi placă se experimentez, deși uneori se lasă și cu câte un fail sanatos💃😄. Voi ce prime sfaturi ați da pentru cineva care vrea să ajungă la acest fel de garderobă

Musai sa cumpăr un hamac pentru balcon 😀
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *