Magazine românești eco-friendly

De multe ori auzim sau vedem alternative ecologice la produse din viața de zi cu zi (de exemplu: burete vegetal, perie de dinți din bambus, ață dentară in sticluța din sticlă etc) dar nu știm de unde să le procuram și în România, sau nu avem acces la magazine mari dacă stăm în alte localități.

Așa că mi-am zis că o listă cu magazine zero waste sau care sunt dispuse să nu împacheteze în plastic la cerere și au produse calitative și care nu poluează / sunt biodegradabile este necesară.

Let’s begin:

  1. Magazine zero waste – adică puteți sta liniștiți că nu împachetează in plastic chiar daca uitați să specificați și care au produse reutilizabile, calitative și ok pentru natură:

Alternative.blue -> toate produsele sunt ecologice, iar eu am folosit câteva și am rămas încântată. In plus, Ioana Tănase, sufletul magazinului, se implică puternic in tot ce ține de mediu: a fost invitată la un Ted Talk pe aceasta temă (click aici, pe verde, pentru a asculta; e minunată) și are și un ONG cu ajutorul căruia face o diferență în bine: Natură fără plastic. În magazinul său găsiți di tăti: sticle de apă reutilizabile din inox, ață dentară in sticluța din sticlă + rezerve (deci nu aruncați sticluța la final), dischete demachiante reutilizabile, paie reutilizabile, burete vegetal, periuțe de dinți, săculeți textili, șampon solid, biberon de inox și multe altele. Produsele sunt calitative, durabile, plastic free, data ulei de palmier. Magazinul online îl găsiți aici. Și pagina de facebook aici. Iar aici, aici ,aici și aici găsiți articole pe blog despre ei si produsele lor.

de la Irina -> puteți cumpăra săpunuri, șampoane solide, creme pentru fața, balsam de buze. Toate în hârtie, carton, sticlă. Fara împachetare in plastic. Naturale și vegane. Fara ulei de palmier. In plus ține uneori și ateliere de săpunărit. O găsiți pe Instagram (click pe verde) și facebook (click pe verde) și răspunde fain la orice întrebare.

Săpun de casă și cosmetice cu ingrediente naturale -> aici găsiți săpun, deodorant, pastă de dinți. Toate naturale, vegane, plastic free, fără ulei de palmier. Alexandra, entuziasmată și plină de energie, livrează și personal în București și, dacă aveți cereri speciale, nu ezitați să vorbiți cu ea. Îmi place că este adepta mișcării low waste, nu împachetează nimic în plastic și se implică în acțiuni pentru mediu ( ecologizari, ateliere etc). O puteți găsi aici (click pe verde). Iar aici găsiți review la săpunurile ei.

Cu Clăbuc -> șampon solid și săpunuri naturale, vegane, fără ulei de palmier. Frumos împachetare și livrate în hârtie. Miros frumos și am fost mulțumită de ele. In București se poate opta pentru livrare personală. Pagina de Facebook aici (click pe verde), pagina de instagram aici și articolul meu despre săpunurile acestea aici (click pe verde)

Verde -> săculeți textili calitativi de toate mărimile din bumbac sau voal. Se poate predare personala in București sau prin poștă. Eu am primit setul de săculeți in cutie de carton fara vreo altă împachetare inutilă. Pagina de facebook aici (click pe verde) și aici instagram Iar aici vedeți postarea mea legata de acești săculeți și alte detalii.

REDU -> o mica afacere care se ocupa cu salvarea bucăților de materiale de la diverse firme care ar ajunge la gunoi și fac minuni din ele. Eu am transportoare pentru tacâmuri făcute de ei și un minunat hanorac pe care încă nu am apucat să îl pun pe blog. Calitative și frumoase. Mie comenzile mi-au venit mereu plastic free, dar țin minte că am precizat asta. Deși nu cred că ar impacheta in plastic nici dacă aș uita sa specific. Le găsiți pagina de facebook aici, instagram aici (click pe verde) și click aici ca să cititi articolul meu despre ei.

• cupe menstruale: -> www.cupa-menstruala.ro daca aveți nevoie de cupe menstruale sau absorbante textile reutilizabile. Găsiți de toate felurile, pentru toate tipurile de femei. In plus Tunde are și un grup in care se poate vorbi despre aceste lucruri atât de necesare, unde se pot pune orice fel de întrebări fără jenă și unde primim răspunsuri clare, la obiect și pertinente. Click aici pentru grup.

Atelierului de panza -> locul perfect de unde puteți achiziționa sacosi de bumbac calitative, personalizate dacă doriți, ajutând in acest mod o întreprindere socială care angajează oameni din medii sărace. Mai multe detalii găsiți aici (click pe verde) și pagina de facebook aici. Instagram aici

kindness.ro -> containere pentru mâncare, paie reutilizabile, pahare reutilizabile pentru cafea, ghiozdane din PET -uri reciclate. Îi găsiți pe Instagram (click pe verde) și au și site – click aici.

greenmade -> suporturi textile de tacâmuri, dischete demachiante textile reutilizabile, folie eco de împachetare alimente bee’s wrap, săculeți și șervețele textile, plastilina de casa și multe altele. Click aici pentru site și aici pentru instagram și aici facebook

dasvintageshop (click pe verde)-> haine, accesorii și pantofi cu trecut și care își doresc un viitor. Bine îngrijite, alese cu drag și pasiune de către Laura cu aura pe care o găsiți pe facebook aici (click pe verde) și pe Instagram aici (click pe verde) și e mereu in top cu sfaturi despre slow fashion, compost, zero waste. In plus e implicată activ în proiectul Iulie fara plastic.

• paie de bambus – > aici pagina de instagram

esennoua -> periuțe de bambus chic 😎, plasute textile, bețișoare de urechi din bambus, cleștișori de rufe de lemn și altele le găsiți pe pagina lor de instagram (click pe verde)

Jucarii Altfel (click pe verde): jucarii din lemn din surse sustenabile si tratat cu lacuri si vopseluri non-toxice 😀

2. Magazine cu produse naturale care au plastic, dar au si fără plastic și trimit fără ambalare in plastic la cerere

Aimea boutique -> are niste bombe de baie și săpunuri minunate. Durează mult și miros super. Sunt vegane, naturale, fara ulei de palmier. Atenție însă la bombele de baie: trebuie precizat că nu le doriți ambalate in plastic. Și, de asemenea, să precizați că nici în colet sa nu fie plastic. Aimea a redus de ceva timp cantitatea de plastic pe care o folosea și îi urmăresc cu drag evoluția. Despre ea puteți citi aici, aici și aici . Pagina de facebook este aceasta și site-ul aici (click pe verde)

Herbaris -> o micuța companie din Vălenii de Munte cu produse naturale, vegane, fara ulei de palmier, majoritatea împachetare in hârtie handmade sau in lemn. Atenție totuși că au si câteva produse in plastic. Trimit și prin curier, dar nu știu cum împachetează, așa că vă rog să specificați că nu doriți plastic la împachetarea produselor. Eu am fost la magazinul lor care arata super fain: un rai de mirosuri și culori. Am incercat săpunurile, bombele de baie și șamponul solid. Toate foarte mișto, dar cel mai mult mi-a plăcut șamponul pentru că începusem să am baby hairs 😁 de la el. Articol pe blog aici și aici. Pagina de facebook aici.

eubio.ro (click pe verde)-> magazin de produse naturale, netestate pe animale și fără ulei de palmier. Are destule produse ambalate in plastic, dar sunt și destule fără. De exemplu săpunul de pete despre care am scris aici, deodorantul de la Schmidt’s pe care îl găsiți aici și am văzut și la departamentul machiaj niste rujuri creion pe care abia aștept să le incerc când mi se termina ale mele. Acesta e pagina de facebook și acesta este site-ul (click pe verde). Și nu ezitați să întrebați orice, Ramona răspunde prompt și cu detalii. Iar împachetarea a fost fara plastic 💃. In plus Ramona are și un blog chiar interesant pe site.

Nuci de săpun (click pe verde) are produse naturale, multe în plastic, dar găsiți și fără plastic, iar la finalizarea comenzii oferă la posibilitatea de a bifa “Împachetare reciclabila”.

Vera Green (click pe verde) are secțiune de zero waste: sacoși, dischete demachiante, șervețele cu ceara, sac textil pentru pâine. Rog însă să stați departe de poliester pentru că este tot un plastic ce produce micro plastice în timpul spălării și la folosiri repetate. Aceasta fiind minuscule nu pot fi reținute de filtre și poluează apa și mediu.

Acestea sunt cele de care știu eu. Daca îmi mai amintesc, voi updata lista. Și va rog și pe voi să îmi lăsați în comentarii alte magazine de genul acesta daca mai știți. Spor la shopping! 😁

Facebook Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *