O brățară cu agate și o carte

De câte ori trebuie sa cumpăr un cadou și persoana în cauză nu mi-a dat indicații clare 😁, mă orientez către ceva handmade, local și personalizat. Mi-e drag să susțin artizanii locali și am descoperit multe lucruri minunate astfel.

Așa că, și de data aceasta, de ziua unei prietene m-am pus pe scotocit și am descoperit două lucruri foarte mișto de dăruit: o carte și o brățară. Ambele românești, frumoase și tare interesante:

  • Prima componentă a cadoului a fost o bratara wrap cu pietre semipretioase: agate gri fațetate și cuart roz de 6 mm, cusute cu fir de matase pe snur piele gri metalizat, nasture argintiu, cu nasture argintiu. Am luat-o de aici (click pe verde) și m-am înțeles cu persoana care deține magazinul online sa nu împacheteze produsul și nici coletul în plastic, iar dorința mi-a fost îndeplinită. Brățara este la fel de frumoasă în realitate ca și în poze, iar prietena mea a fost încântată. Aveți grijă însă să măsurați încheietura mâinii pentru a fi sigură că se potrivește. O sigură reținere am avut: șnurul de piele pentru că încerc să nu cresc cererea pentru produse noi din piele. Însă cumpăr foarte rar ceva nou din piele și încerc să iau un produs calitativ ce va ține ani de zile. Puteți întreba dacă se poate face și din alt material sau puteți alege alte brățări, coliere și cercei care nu conțin piele.
Facebook: BratariWRAP by Lulu Bijoux
  • Iar a doua componentă este o carte tare mișto, un proiect românesc pe care îl urmăream de aproximativ un an. Cartea se numește Nespusele scrisa de 5 autoare: Adina Rosetti, Cristina Andone, Iulia Iordan, Laura Grunberg, Victoria Pătrașcu și conține povesti reale (pentru cei mari, dar și cei mici) despre 100 de românce remarcabile care au făcut istorie prin valorile lor, întrebările pe care le-au pus sau tabuurile pe care le-au înfrânt. De multe din ele nu știam, nu au fost predate în școală sau discutate pe larg în alte cursuri, culegeri, conferințe. Este o carte extrem de interesanta și foarte mișto scrisă. M-am pierdut în ea din prima secundă în care am deschis-o și, recunosc, nu am reușit să o dăruiesc până nu am terminat de citit 🙈😂. În plus are niște ilustrații geniale, mini opere de artă. I just love it si cred că este o carte perfecta pe orice bibliotecă. Eu am găsit-o la Seneca AntiCafe și am preferat sa o iau de acolo pentru a evita transportul și împachetarea în folie de plastic. Nespusele au si site (click pe verde); acolo puteți citi despre alte femei faine, puteți afla ce fel de nesupusă sunteți și să trimiteți povestea unei femei extraordinare din viața voastră.
Era încă iarnă când am făcut pozele de aceea purtam șosetele tricotate de bunica 🙃😊
Ilustrațiile – mini opere de artă
Jimmy motănilă aprobă proiectul aceasta 😻
Concluzia amândurora 😁: thumbs up pentru carte. Merită!

Voi ce cadouri ați mai făcut în ultima vreme? Sau ce cadou plănuiți să (vă) faceți? 😊

Facebook Comments

2 Comments

  1. Andra

    Un cadou minunat! Sunt sigură că prietena ta s-a bucurat nespus de mult. În ceea ce mă privește, am început să renunț ușor-ușor la cadouri. Mi-am dat seama cu ceva timp în urmă că încercam să compensez altceva (timpul acordat, prezența, atenția, chiar afecțiunea), oferind, în schimb, lucruri materiale.
    Anul trecut am dăruit flori și ceai, împachetate în șorțuri vintage colorate (de la SH). M-am îndrăgostit de furoshiki și am încercat să adaptez metoda. Mi s-a părut super creativ și low waste. Iar pe viitor, vreau să dăruiesc șosete vesele. Cred că ar binedispune pe oricine, oricând. Pe Dedoles au niște minunății (chiar recomand măcar privitul), gândite de slovaci.

    • Îmi place tare mult ce ai zis și sunt total de acord: mult mai de preț mi se pare să acorzi atenție și timp celor dragi. Iubesc metoda furoshiki de împachetare a cadourilor și mi se pare foarte frumos ce ai daruit. Nu m-am gândit la șorțuri vintage, e foarte faină ideea. Și mie îmi face plăcere să scotocesc sh-uri după comori. Mulțumesc pentru comentariu, chiar a fost pe sufletul meu. 🌹😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *